Bo tillsammans – Ett sätt att spara pengar som student

När du är student och har kommit upp till den nivå som gör att du måste gå på universitet kan det vara så att du inte längre vill eller kan bo kvar hemma. I de flesta fall är många glada över om de kan bo hemma under sin utbildning, då de slipper de extra kostnader som har med boende att göra. Dock är det så att det finns de utbildningar som måste göras på annan ort, eller att du väljer att studera utomlands. I det fallet kommer du att behöva finna ett boende som inte är för dyrt. Ju dyrare du bor desto större studielån kommer du att behöva, eller så kommer du att behöva ett extrajobb som gör att du får mindre tid till studier.

Här finns det dock ett alldeles perfekt val för de flesta som studerar. Det är att bo tillsammans i en lägenhet och dela på kostnader för hyra och el. Här kommer du 5351266641_e114d73ae0_odå att få en lägre kostnad, men du kommer i utbyte att behöva leva med andra människor som du kanske inte känner. För många går detta alldeles perfekt och flyter på utan några som helst problem, medan det för andra inte alls fungerar på grund av olika intressen. Här finns det även de som ibland inte respekterar varandra, gällande störande ljud och fester.

Det finns även ett annat sätt att bo billigt under tiden som student. På många av de platser där det finns universitet finns det även det som kallas för studenthem. Detta är byggnader i flera våningsplan försedda med korridorer, där varje student eller två tillsammans bor i olika rum. Detta kommer även att vara ett billigare alternativ än att välja en mindre bostad på den öppna marknaden. Du kommer även alltid att ha nära till det universitet som du studerar på.