Att vara och leva som student kan vara mycket påfrestande. Detta kan vara av många orsaker, men mest brukar det som tynger de flesta studenter vara den ekonomiska faktorn. Helt klart är, att som student har de flesta inte mycket pengar att röra sig med. Här gäller det då för de allra flesta att leva på whiteboard-849808_1280studiebidrag och studielån. Många försöker också finna ett extrajobb under tiden som de studerar, och för att hitta detta finns det lite olika vägar att gå. Här gäller det att vara ute i tid för att finna alla de säsongsarbeten som erbjuds, och att samtidigt vara aktiv för att finna många av de tillsvidarejobb som erbjuds utan krav på tidigare erfarenhet.

Platser där du kan hitta dessa jobb är via Arbetsförmedlingen eller andra platsbanker på nätet, samt även i den vanliga dagspressen. Detta är dock de platser där de flesta söker sina arbeten, och allt som presenteras på dessa platser kommer att ha en stor mängd personer och studenter som söker dem. Vill du verkligen vara säker på att finna ett arbete som student och inte hittar det på dessa platser, samt i samband med detta inte har någon som du känner som kan hjälpa dig med ett arbete gäller det att vara lite extra finurlig.

I det fallet gäller det att vara mycket aktiv, och själv söka upp olika företag och platser som kan tänkas kunna ge dig ett extrajobb under din tid som student. I det fallet finns många av dessa arbeten kraftigt spridda över en mängd olika kategorier av arbeten. De flesta av dessa hittar du dock inom nöjesbranschen, som ständigt byter anställda, och i många fall använder sig av just studenter för att fylla upp luckorna i sina tajta scheman. I det fallet gäller det att ringa runt till hotell, spelbolag, barer och diskotek för att finna dessa. Här är det många studenter som har lyckats få ett extrajobb som senare leder till ett fast arbete efter utbildningen.